Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Οι κλέφτες "γυρίζουν"

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Οι κλέφτες "γυρίζουν"

Έναρξη γυρισμάτων της ταινίας "Κλέφτες"

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007, ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Μάκη Παπαδημητράτου με τίτλο «ΚΛΕΦΤΕΣ». Μετά την επιτυχία του «Τσίου» - Βραβείο FIPRESCI  (Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου), Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου και Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - ο Μάκης Παπαδημητράτος επιστρέφει με τη δεύτερη ταινία του, της οποίας υπογράφει και το σενάριο. Η Μυρτώ Αλικάκη, ο Μάκης Παπαδημηράτος, ο Πέτρος Λαγούτης, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και η Ελευθερία Γεροφωκά, πρωταγωνιστούν σε αυτή τη μαύρη κωμωδία ενώ την παραγωγή της έχει αναλάβει η GRAAL. Τα γυρίσματα των «ΚΛΕΦΤΩΝ» θα γίνουν στην Αθήνα και θα διαρκέσουν περίπου ένα μήνα.

 Δυο μικροκλέφτες στην Αθήνα του σήμερα. Μπαίνουν σε σπίτια και παίρνουν λίγα. Τόσο λίγα ώστε  να μην καταλάβουν οι άλλοι ούτε καν ότι τους λείπουν, και έτσι να μπορέσουν να ξαναμπούν σύντομα να πάρουν πάλι λίγα. Δεν τους φτάνουν! Αναγκάζονται να ζουν συνεχώς στην παρανομία. Τυχοδιώκτες σχεδόν από τα γεννοφάσκια τους παίζουν στοίχημα μπας και πιάσουν την καλή.

Η ζωή τους θα αλλάξει από τη στιγμή που στο μυαλό τους θα μπει ένας σημαντικός στόχος ....να πάνε ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ.

Τώρα χρειάζονται περισσότερα χρήματα. Πρέπει να σκεφτούν το μεγάλο κόλπο. Αν δεν μπορούν να το σκεφτούν; Θα βαφτίσουν μεγάλο, το όποιο κόλπο σκεφτούν, και θα το εκτελέσουν. Ένα καλό σπίτι ακόμα, το αδειάζουν κανονικά και βγήκανε τα λεφτά για το ταξίδι. Ο ένας μέσα, ο άλλος τσίλιες. Οι κάτοικοι του σπιτιού ένα νέο, επιτυχημένο, λαμπερό ζευγάρι οι σεξουαλικές ιδιαιτερότητες, του οποίου θα αποβούν μοιραίες για έναν άνθρωπο. Μάρτυρες? Οι ΚΛΕΦΤΕΣ! Η ιστορία παίρνει άλλη τροπή. Στόχος τους πια δεν είναι τα χρήματα αλλά η επιβίωση. Ποιοι τελικά είναι πιο επικίνδυνοι?

 «Οι ΚΛΕΦΤΕΣ, είναι μια μαύρη κωμωδία με πολύ έντονο το στοιχείο του χιούμορ η οποία ωστόσο δε διστάζει να σοκάρει τον θεατή όπου κρίνεται απαραίτητο. Δεν προσπαθεί να δείξει ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί. Στέκεται απέναντι από όλα.» λεει ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας.

 Στην ταινία συμμετέχουν ακόμη ο Δημήτρης Καπετανάκος, ο Δημήτρης Τιμπιλής, η Ρεγγίνα Μανδηλάρη, ο Κωνσταντίνος Σιραδάκης και ο Παναγιώτης Παπαδημητράτος. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νικόλας Ποττάκης. Ήχος: Ξενοφώντας Κοντόπουλος. Σκηνικά: Σταυρούλα Μπαραδάκη. Κοστούμια: Στάλλη Βαβούλη. Διάρκεια: 90’

Οι «ΚΛΕΦΤΕΣ» θα κάνουν πρεμιέρα στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2007 και αμέσως μετά θα αρχίσει η διανομή της στις αίθουσες.