Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα συντελεστές Ηθοποιοί Ελευθερία Γεροφωκά

Ελευθερία Γεροφωκά

 

 

 

Η Ελευθερία Γεροφωκά είναι αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχει λάβει μέρος στην έρευνα και τεχνική πάνω στον αρχαίο λόγο και σώμα με τον Θόδωρο Τερζόπουλο και το θέατρο Άττις, στο πανεπιστήμιο Γκαίτε στην Φραγκφούρτη.

 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Αποδόμησης Σώματος με τον Markos Martinez (μέθοδος του Tandashi Suzuki,  και με τον Θόδωρο Τερζόπουλο, με την Νικαίτη Κοντούρη πάνω στο έργο του Ίψεν «Κουκλόσπιτο», με τον Θωμά Μοσχόπουλο πάνω στον άμεσο και αληθινό λόγο στο θέατρο, Ξιφασκίας με τον Κων/τίνο Μπουμπούκη,  Τάι-Τσί, σύγχρονου Χορού, Ζογκλερικά - Ακροβατικά. Είναι μέλος της χορευτικής ομάδας «Ηχώδραση» με χορογράφο τον Δήμο Τσιγκάκο.

 

Στον Κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες «Μάτια από νύχτα» του Περικλή Χούρσογλου και «Shall we?» του Γιάννη Καρκανέβατου.

 

 Θεατρική εμπειρία: «Η αθωότητα» σκην. Χρίστου Λύγκα στο θέατρο Πρώτες Ύλες (Αντιθέατρο), «Τα φτερά του έρωτα» θεατρική διασκευή από την ομάδα Altra Terra, «QED ή Τι απέδειξε ο Κος Φάυνμαν» σε σκην Ιωσήφ Βαρδάκη (Θέατρο Άνεσις), «Της Ροδιάς το Δάκρυ» σκην. Τάσου Ράτζου, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας & ΚΘΒΕ, «Η Δέσποινα και το περιστέρι»  σκην. Arias Sandis, «Άλκηστις» ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, «Το χρυσό κλειδί»  σκην. Δημήτρη Γιαννακόπουλου ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, «Τα Αργοναυτικά  σκην. Γιώργου Χατζιδάκη, «Ενύσταξεν η ψυχή Του» θεατρικό δρώμενο πάνω σε ελληνικά μοιρολόγια σε σκην. Δήμου Αβδελιώδη, «Το αθάνατο νερό» σε σκην. Άννας Σωτρίνη ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, «Η Μυστική Γή» σκην. Κατερίνας Παπαϊακώβου, Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου. Συμμετοχή σε παραστάσεις του «Θεατρικού Εργαστηρίου Ηπείρου» με σκηνοθέτη τον Γιώργο Νάκο.